REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť.

Spaghetti z wieprzowiną

Spaghetti z duszoną wieprzowiną i warzywami to doskonały wybór na obiad lub kolację. Niesamowite połączenie przypraw, wieprzowiny i świeżych warzyw tworzy pyszne danie, które jest nie tylko smaczne, ale także pożywne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 450 g wieprzowiny Dodano do
  • 350 g spaghetti Dodano do
  • Mieszanka mrożonej marchwi, groszku i kukurydzy Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżki Przecier pomidorowy Dodano do
  • sól Dodano do
  • Papryka mielona Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • olej Dodano do
  • Ser do tarcia Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Pokrój wieprzowinę na mniejsze kawałki, drobno posiekaj cebulę i czosnek.

2. Krok

Rozgrzać olej na patelni, dodać wieprzowinę i smażyć na złoty kolor. Następnie odłóż mięso na bok. Na pozostałym na patelni oleju podsmażyć cebulę i czosnek.

3. Krok

Gdy cebula się zeszkli, dodać do patelni mrożone warzywa, przecier pomidorowy, przykryć patelnię i dusić zawartość na średnim ogniu do miękkości.

4. Krok

Dodaj upieczone mięso do warzyw i dopraw solą, papryką i mielonym czarnym pieprzem. Następnie kontynuować duszenie przez kolejne 20 minut.

REKLAMA
5. Krok

W międzyczasie ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

6. Krok

Gotowe spaghetti wymieszać z mięsem i warzywami i podawać z tartym serem.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Spaghetti z wieprzowiną

Spaghetti z duszoną wieprzowiną i warzywami to doskonały wybór na obiad lub kolację. Niesamowite połączenie przypraw, wieprzowiny i świeżych warzyw tworzy pyszne danie, które jest nie tylko smaczne, ale także pożywne.

90
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Pokrój wieprzowinę na mniejsze kawałki, drobno posiekaj cebulę i czosnek.

2. Krok

Rozgrzać olej na patelni, dodać wieprzowinę i smażyć na złoty kolor. Następnie odłóż mięso na bok. Na pozostałym na patelni oleju podsmażyć cebulę i czosnek.

3. Krok

Gdy cebula się zeszkli, dodać do patelni mrożone warzywa, przecier pomidorowy, przykryć patelnię i dusić zawartość na średnim ogniu do miękkości.

4. Krok

Dodaj upieczone mięso do warzyw i dopraw solą, papryką i mielonym czarnym pieprzem. Następnie kontynuować duszenie przez kolejne 20 minut.

5. Krok

W międzyczasie ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

6. Krok

Gotowe spaghetti wymieszać z mięsem i warzywami i podawać z tartym serem.

Składniki
450 g
wieprzowiny
350 g
spaghetti
Mieszanka mrożonej marchwi, groszku i kukurydzy
3 goździki
Czosnek
2 łyżki
Przecier pomidorowy
sól
Papryka mielona
pieprz czarny mielony
olej
Ser do tarcia