Źródło: FB: Varenie je radosť.
Spaghetti z wieprzowiną
Spaghetti z duszoną wieprzowiną i warzywami to doskonały wybór na obiad lub kolację. Niesamowite połączenie przypraw, wieprzowiny i świeżych warzyw tworzy pyszne danie, które jest nie tylko smaczne, ale także pożywne.
Składniki
- 450 g wieprzowiny
- 350 g spaghetti
- Mieszanka mrożonej marchwi, groszku i kukurydzy
- 3 goździki Czosnek
- 2 łyżki Przecier pomidorowy
- sól
- Papryka mielona
- pieprz czarny mielony
- olej
- Ser do tarcia
Najnowsze ulotki
Procedura
Pokrój wieprzowinę na mniejsze kawałki, drobno posiekaj cebulę i czosnek.
Rozgrzać olej na patelni, dodać wieprzowinę i smażyć na złoty kolor. Następnie odłóż mięso na bok. Na pozostałym na patelni oleju podsmażyć cebulę i czosnek.
Gdy cebula się zeszkli, dodać do patelni mrożone warzywa, przecier pomidorowy, przykryć patelnię i dusić zawartość na średnim ogniu do miękkości.
Dodaj upieczone mięso do warzyw i dopraw solą, papryką i mielonym czarnym pieprzem. Następnie kontynuować duszenie przez kolejne 20 minut.
W międzyczasie ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Gotowe spaghetti wymieszać z mięsem i warzywami i podawać z tartym serem.