REKLAMA

Źródło: Madeleine_Steinbach from Getty Images

Sok z jarmuzu

Sok z jarmużu to zdrowa i energetyczna alternatywa dla tradycyjnych napojów. Bogaty w witaminy i minerały, nie tylko poprawia trawienie, ale także wzmacnia system immunologiczny.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 ks jabłko Dodano do
  • 1 ks ogórek Dodano do
  • pęczek jarmużu Dodano do
  • Sok z połówki cytryny Dodano do
  • szklanka wody Dodano do
  • miód do smaku (opcjonalnie) Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć.

2. Krok

Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazdo nasienne.

3. Krok

Ogórek umyć i pokroić na kawałki.

4. Krok

Wszystkie składniki umieścić w blenderze.

5. Krok

Dodać sok z cytryny, wodę i opcjonalnie miód.

6. Krok

Blendować składniki aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

7. Krok

Przecedzić sok przez sitko aby pozbyć się resztek jarmużu.

8. Krok

Podawać od razu po przygotowaniu w celu zachowania jak największej ilości witamin i minerałów.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy