REKLAMA
Źródło: crystaltmc from Getty Images
Soczyste kotlety wieprzowe
Klasyka w kuchni - soczyste kotlety wieprzowe panierowane w bułce tartej.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 szt Kotlety wieprzowe
- Sól i czarny pieprz
- 2 szt jajka
- 11⁄2 kubki Mąka
- 11⁄2 kubki Bułka tarta
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Zacznij od oczyszczenia i posypania kotletów solą i pieprzem.
2. Krok
Obtocz je najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej.
3. Krok
Rozgrzać olej na patelni i smażyć kotlety przez kilka minut z każdej strony.
4. Krok
Po usmażeniu ułóż je na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.