REKLAMA
Źródło: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko
Schabowe z pieczarkami
Ten przepis jest jednym z moich ulubionych na rodzinne spotkania. Schabowe z pieczarkami to danie, które robię zawsze, kiedy potrzebuję czegoś prostego, ale pełnego smaku. Nie ma nic lepszego niż mięso schabowe w chrupiącej panierce z aromatycznymi pieczarkami na boku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 plastry schabu
- 250 g pieczarek
- 4 łyżki sosu czosnkowego
- 4 plastry żółtego sera
- 1 ks mała cebulka
- 1 Łyżka masla
- 1 ks jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Umyj i pokrój grzyby na kawałki.
2. Krok
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
3. Krok
Podsmażyć na maśle, dodać pieczarki i chwilę razem smażyć.
4. Krok
Doprawić solą i pieprzem.
5. Krok
Polędwiczkę wieprzową pokroić w plastry.
6. Krok
Doprawić solą i pieprzem.
7. Krok
Posmarować sosem czosnkowym, nałożyć plaster sera i podsmażone pieczarki.
8. Krok
Następnie zwinąć roladki.
9. Krok
Obtoczyć roladki w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
10. Krok
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.