REKLAMA

Źródło: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko

Schabowe z pieczarkami

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych na rodzinne spotkania. Schabowe z pieczarkami to danie, które robię zawsze, kiedy potrzebuję czegoś prostego, ale pełnego smaku. Nie ma nic lepszego niż mięso schabowe w chrupiącej panierce z aromatycznymi pieczarkami na boku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 plastry schabu Dodano do
  • 250 g pieczarek Dodano do
  • 4 łyżki sosu czosnkowego Dodano do
  • 4 plastry żółtego sera Dodano do
  • 1 ks mała cebulka Dodano do
  • 1 Łyżka masla Dodano do
  • 1 ks jajko Dodano do
  • bułka tarta Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Umyj i pokrój grzyby na kawałki.

2. Krok

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

3. Krok

Podsmażyć na maśle, dodać pieczarki i chwilę razem smażyć.

4. Krok

Doprawić solą i pieprzem.

REKLAMA
5. Krok

Polędwiczkę wieprzową pokroić w plastry.

6. Krok

Doprawić solą i pieprzem.

7. Krok

Posmarować sosem czosnkowym, nałożyć plaster sera i podsmażone pieczarki.

8. Krok

Następnie zwinąć roladki.

REKLAMA
9. Krok

Obtoczyć roladki w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

10. Krok

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1125 przepisy

Śniadanie

477 przepisy

Kolacja

2030 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Schabowe z pieczarkami

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych na rodzinne spotkania. Schabowe z pieczarkami to danie, które robię zawsze, kiedy potrzebuję czegoś prostego, ale pełnego smaku. Nie ma nic lepszego niż mięso schabowe w chrupiącej panierce z aromatycznymi pieczarkami na boku.

60
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Umyj i pokrój grzyby na kawałki.

2. Krok

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

3. Krok

Podsmażyć na maśle, dodać pieczarki i chwilę razem smażyć.

4. Krok

Doprawić solą i pieprzem.

5. Krok

Polędwiczkę wieprzową pokroić w plastry.

6. Krok

Doprawić solą i pieprzem.

7. Krok

Posmarować sosem czosnkowym, nałożyć plaster sera i podsmażone pieczarki.

8. Krok

Następnie zwinąć roladki.

9. Krok

Obtoczyć roladki w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

10. Krok

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Składniki
4 plastry
schabu
250 g
pieczarek
4 łyżki
sosu czosnkowego
4 plastry
żółtego sera
1 ks
mała cebulka
1 Łyżka
masla
1 ks
jajko
bułka tarta
sól, pieprz
Olej do smażenia