REKLAMA

Schab pieczony w plastrach

Schab pieczony w plastrach to smaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na obiad. Mimo że jest to danie o prostym smaku, jeżeli dobrze je przyrządzisz, zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg schabu bez kości Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • świeżo zmielony pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki masla Dodano do
  • 1 szkło bulionu Dodano do
  • 2 listy laurowe Dodano do
  • 4 ziarna ziela angielskiego Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Oczyszczony schab pocieramy solą, pieprzem i startym czosnkiem.

2. Krok

Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor.

3. Krok

Następnie dodajemy masło, liście laurowe, ziele angielskie oraz bulion. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Po tym czasie odkrywamy, aby płyn mógł odparować i mięso zrobiło się rumiane.

4. Krok

Schab kroimy na plastru, podajemy z sosem, który powstał podczas duszenia. Smacznego!

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Dash

Schab pieczony w plastrach

Schab pieczony w plastrach to smaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na obiad. Mimo że jest to danie o prostym smaku, jeżeli dobrze je przyrządzisz, zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.

120
Protokół
6
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Oczyszczony schab pocieramy solą, pieprzem i startym czosnkiem.

2. Krok

Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor.

3. Krok

Następnie dodajemy masło, liście laurowe, ziele angielskie oraz bulion. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Po tym czasie odkrywamy, aby płyn mógł odparować i mięso zrobiło się rumiane.

4. Krok

Schab kroimy na plastru, podajemy z sosem, który powstał podczas duszenia. Smacznego!

Składniki
1 kg
schabu bez kości
sól do smaku
świeżo zmielony pieprz do smaku
2 łyżki
oleju
2 łyżki
masla
1 szkło
bulionu
2 listy
laurowe
4 ziarna
ziela angielskiego