REKLAMA

Schab pieczony w plastrach

Schab pieczony w plastrach to smaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na obiad. Mimo że jest to danie o prostym smaku, jeżeli dobrze je przyrządzisz, zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg schabu bez kości Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • świeżo zmielony pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki masla Dodano do
  • 1 szkło bulionu Dodano do
  • 2 listy laurowe Dodano do
  • 4 ziarna ziela angielskiego Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Oczyszczony schab pocieramy solą, pieprzem i startym czosnkiem.

2. Krok

Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor.

3. Krok

Następnie dodajemy masło, liście laurowe, ziele angielskie oraz bulion. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Po tym czasie odkrywamy, aby płyn mógł odparować i mięso zrobiło się rumiane.

4. Krok

Schab kroimy na plastru, podajemy z sosem, który powstał podczas duszenia. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy