:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CmoYYkGh_5bYS8jZ1r1v/7616dde5bb2ce3c32ab0a15fa3caaa.png)
Schab pieczony w plastrach
Schab pieczony w plastrach to smaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na obiad. Mimo że jest to danie o prostym smaku, jeżeli dobrze je przyrządzisz, zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.
Składniki
- 1 kg schabu bez kości
- sól do smaku
- świeżo zmielony pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masla
- 1 szkło bulionu
- 2 listy laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Oczyszczony schab pocieramy solą, pieprzem i startym czosnkiem.
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor.
Następnie dodajemy masło, liście laurowe, ziele angielskie oraz bulion. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Po tym czasie odkrywamy, aby płyn mógł odparować i mięso zrobiło się rumiane.
Schab kroimy na plastru, podajemy z sosem, który powstał podczas duszenia. Smacznego!
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Schab pieczony w plastrach
Schab pieczony w plastrach to smaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na obiad. Mimo że jest to danie o prostym smaku, jeżeli dobrze je przyrządzisz, zadowoli najbardziej wymagających smakoszy.
Oczyszczony schab pocieramy solą, pieprzem i startym czosnkiem.
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor.
Następnie dodajemy masło, liście laurowe, ziele angielskie oraz bulion. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Po tym czasie odkrywamy, aby płyn mógł odparować i mięso zrobiło się rumiane.
Schab kroimy na plastru, podajemy z sosem, który powstał podczas duszenia. Smacznego!
Jak powstał ten przepis?