REKLAMA

Źródło: FB: Sałatki na każdą okazję

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Sałatka z marynowanymi pieczarkami to wyśmienite danie, które można podać jako przekąskę na imprezę lub jako dodatek do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 80 g żółtego sera Dodano do
  • 80 g pora Dodano do
  • 1 puszka kukurydzy z groszkiem Dodano do
  • marynowanych pieczarek Dodano do
  • 3 ogórki konserwowe Dodano do
  • 2 łyżki majonezu Dodano do
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego Dodano do
  • 3 jajka Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • kilka gałązek koperku Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Gotować jajka przez 6-7 minut. Po ugotowaniu przykryć zimną wodą i odstawić.

2. Krok

Umyj pory, przekrój je na pół i pokrój w plasterki.

3. Krok

Przełożyć do miski.

4. Krok

Grzyby wyjąć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Przełożyć je do miski.

5. Krok

Pikle wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę i dodać do miski.

6. Krok

Obrać jajka i pokroić w kostkę.

7. Krok

Dodać do sałatki.

8. Krok

Odsączyć kukurydzę i groszek i dodać do sałatki.

9. Krok

W misce umieścić majonez, jogurt, posiekany koperek, sól i pieprz.

10. Krok

Sałatkę schłodzić w lodówce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy