REKLAMA

Źródło: FB: Sałatki na każdą okazję

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Sałatka z marynowanymi pieczarkami to wyśmienite danie, które można podać jako przekąskę na imprezę lub jako dodatek do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 80 g żółtego sera Dodano do
  • 80 g pora Dodano do
  • 1 puszka kukurydzy z groszkiem Dodano do
  • marynowanych pieczarek Dodano do
  • 3 ogórki konserwowe Dodano do
  • 2 łyżki majonezu Dodano do
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego Dodano do
  • 3 jajka Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • kilka gałązek koperku Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Gotować jajka przez 6-7 minut. Po ugotowaniu przykryć zimną wodą i odstawić.

2. Krok

Umyj pory, przekrój je na pół i pokrój w plasterki.

3. Krok

Przełożyć do miski.

4. Krok

Grzyby wyjąć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Przełożyć je do miski.

5. Krok

Pikle wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę i dodać do miski.

6. Krok

Obrać jajka i pokroić w kostkę.

7. Krok

Dodać do sałatki.

8. Krok

Odsączyć kukurydzę i groszek i dodać do sałatki.

9. Krok

W misce umieścić majonez, jogurt, posiekany koperek, sól i pieprz.

10. Krok

Sałatkę schłodzić w lodówce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy