REKLAMA
Źródło: Svetlana Kolpakova from Canva
Sałatka z czerwonej kapusty
Smaczna i zdrowa sałatka z kapusty z jabłkiem i orzechami, pełna witamin.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1⁄2 kawałek kapusta czerwona
- 1 kawałek Duże jabłko
- 100 g Orzechy
- 1 kawałek The Onion
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 2 łyżka stołowa Ocet jabłkowy
- 1 łyżeczka Miód
- 1 łyżeczka sól
- 1⁄2 łyżeczka pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Kroimy czerwoną kapustę na cienkie wstążki i wkładamy do dużej miski. Dodajemy pokrojone jabłko, orzechy i cebulę.
2. Krok
W małej misce mieszamy oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, miód, sól i czarny pieprz. Po wymieszaniu wlewamy dressing na kapustę.
3. Krok
Dokładnie mieszamy, aby sos dotarł do wszystkich składników. Pozostawiamy sałatkę na co najmniej pół godziny przed podaniem, aby smaki się połączyły.