REKLAMA

Źródło: from_my_point_of_view for Getty Images

Rindsrouladen

Rindsrouladen to popularny klasyk w niemieckiej kuchni. Ten przepis podnosi ten klasyk na zupełnie nowy poziom. Pokochasz to!

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Rolady

  • 6 Kawałki Rolady wołowe Dodano do
  • 3 Łyżka Musztarda Dodano do
  • 2 łyżeczka sól Dodano do
  • 2 łyżeczka pieprz Dodano do
  • 6 Dyski bekon Dodano do
  • 3 średni rozmiar cebule Dodano do
  • 15 Kawałki ogórki konserwowe Dodano do

Sos

  • 750 ml bulion wołowy Dodano do
  • 2 Łyżka przecier pomidorowy Dodano do
  • 2 łyżeczka Papryki Dodano do
  • 125 ml czerwone wino Dodano do
  • 125 ml Śmietana Dodano do
  • 2 Łyżka Mąka Dodano do
  • 50 g masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Przygotuj rolady wołowe. Umyj je i osusz. Każdą roladę posmaruj musztardą i przypraw solą i pieprzem.

2. Krok

Pokryj każdą roladę plasterkiem boczku. Pokrój cebulę na cienkie pierścienie, a kiszone ogórki na paski. Rozłóż pierścienie cebuli i paski ogórka na roladach.

3. Krok

Zwiń rolady i zabezpiecz je sznurkiem kuchennym lub szpilkami do roulad.

4. Krok

Smaż roladki z każdej strony na gorącym oleju w garnku. Wyjmij je z garnka i odłóż na bok.

REKLAMA
5. Krok

W tym samym garnku, smaż pozostałe cebule. Dodaj koncentrat pomidorowy i paprykę, a następnie zdejmij wszystko czerwonym winem i bulionem wołowym.

6. Krok

Umieść roladki z powrotem w garnku i gotuj wszystko przez około 1,5 godziny.

7. Krok

Wyjmij rolady z garnka. Wymieszaj mąkę z nieco wody i zwiąż ją do sosu. Pozwól mu znowu się zagotować i wymieszaj z śmietaną. Dopraw sos solą i pieprzem i dodaj masło, dopóki się nie rozpuści.

8. Krok

Umieść roladki z powrotem w sosie i gotuj wszystko jeszcze raz krótko. Twoje pyszne roladki wołowe są gotowe. Smacznego!

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Gretarezepte

Rindsrouladen

Rindsrouladen to popularny klasyk w niemieckiej kuchni. Ten przepis podnosi ten klasyk na zupełnie nowy poziom. Pokochasz to!

120
Protokół
6
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Przygotuj rolady wołowe. Umyj je i osusz. Każdą roladę posmaruj musztardą i przypraw solą i pieprzem.

2. Krok

Pokryj każdą roladę plasterkiem boczku. Pokrój cebulę na cienkie pierścienie, a kiszone ogórki na paski. Rozłóż pierścienie cebuli i paski ogórka na roladach.

3. Krok

Zwiń rolady i zabezpiecz je sznurkiem kuchennym lub szpilkami do roulad.

4. Krok

Smaż roladki z każdej strony na gorącym oleju w garnku. Wyjmij je z garnka i odłóż na bok.

5. Krok

W tym samym garnku, smaż pozostałe cebule. Dodaj koncentrat pomidorowy i paprykę, a następnie zdejmij wszystko czerwonym winem i bulionem wołowym.

6. Krok

Umieść roladki z powrotem w garnku i gotuj wszystko przez około 1,5 godziny.

7. Krok

Wyjmij rolady z garnka. Wymieszaj mąkę z nieco wody i zwiąż ją do sosu. Pozwól mu znowu się zagotować i wymieszaj z śmietaną. Dopraw sos solą i pieprzem i dodaj masło, dopóki się nie rozpuści.

8. Krok

Umieść roladki z powrotem w sosie i gotuj wszystko jeszcze raz krótko. Twoje pyszne roladki wołowe są gotowe. Smacznego!

Składniki
Rolady
6 Kawałki
Rolady wołowe
3 Łyżka
Musztarda
2 łyżeczka
sól
2 łyżeczka
pieprz
6 Dyski
bekon
3 średni rozmiar
cebule
15 Kawałki
ogórki konserwowe
Sos
750 ml
bulion wołowy
2 Łyżka
przecier pomidorowy
2 łyżeczka
Papryki
125 ml
czerwone wino
125 ml
Śmietana
2 Łyżka
Mąka
50 g
masło