Źródło: from_my_point_of_view for Getty Images
Rindsrouladen
Rindsrouladen to popularny klasyk w niemieckiej kuchni. Ten przepis podnosi ten klasyk na zupełnie nowy poziom. Pokochasz to!
Składniki
Rolady
- 6 Kawałki Rolady wołowe
- 3 Łyżka Musztarda
- 2 łyżeczka sól
- 2 łyżeczka pieprz
- 6 Dyski bekon
- 3 średni rozmiar cebule
- 15 Kawałki ogórki konserwowe
Sos
- 750 ml bulion wołowy
- 2 Łyżka przecier pomidorowy
- 2 łyżeczka Papryki
- 125 ml czerwone wino
- 125 ml Śmietana
- 2 Łyżka Mąka
- 50 g masło
Najnowsze ulotki
Procedura
Przygotuj rolady wołowe. Umyj je i osusz. Każdą roladę posmaruj musztardą i przypraw solą i pieprzem.
Pokryj każdą roladę plasterkiem boczku. Pokrój cebulę na cienkie pierścienie, a kiszone ogórki na paski. Rozłóż pierścienie cebuli i paski ogórka na roladach.
Zwiń rolady i zabezpiecz je sznurkiem kuchennym lub szpilkami do roulad.
Smaż roladki z każdej strony na gorącym oleju w garnku. Wyjmij je z garnka i odłóż na bok.
W tym samym garnku, smaż pozostałe cebule. Dodaj koncentrat pomidorowy i paprykę, a następnie zdejmij wszystko czerwonym winem i bulionem wołowym.
Umieść roladki z powrotem w garnku i gotuj wszystko przez około 1,5 godziny.
Wyjmij rolady z garnka. Wymieszaj mąkę z nieco wody i zwiąż ją do sosu. Pozwól mu znowu się zagotować i wymieszaj z śmietaną. Dopraw sos solą i pieprzem i dodaj masło, dopóki się nie rozpuści.
Umieść roladki z powrotem w sosie i gotuj wszystko jeszcze raz krótko. Twoje pyszne roladki wołowe są gotowe. Smacznego!