:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/3sn8oe6gFitAc67RpDAY/ff3557fe1772461cc8cf2f8d14be25.png)
Pyszny napój Horchata
Horchata to popularny meksykański napój, który ma swoje korzenie w Hiszpanii. Jest to chłodzący, słodki napój przyrządzany z nasion przezroczystej rośliny o nazwie jungle rice, znanego również w Hiszpanii jako 'horchata de chufa'. W wersji meksykańskiej napój jest zwykle przyrządzany z ryżu. Jest to idealna propozycja na gorące dni. Przepis na 8 porcji.
Składniki
- 1 szkło białego ryżu długoziarnistego
- 5 szklanek wody
- 1 laska cynamonu
- 1 Łyżka ekstraktu z wanilii
- 1 szkło mléka
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Zmiel ryż na drobno w blenderze.
W dużym dzbanie wymieszaj zmielony ryż, 4 szklanki wody i laskę cynamonu. Mieszaj, aż ryż zanurzy się na dno dzbanka.
Odstaw tę mieszankę na 2 godziny, aby składniki mogły nasiąknąć wodą.
Po dwóch godzinach dodaj do dzbanka cukier, wanilię i mleko. Dokładnie wymieszaj.
Przelej horchatę przez sitko. Pozbądź się okruchów ryżu i laski cynamonu.
Horchatę podawaj z lodem. Smacznego!
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Pyszny napój Horchata
Horchata to popularny meksykański napój, który ma swoje korzenie w Hiszpanii. Jest to chłodzący, słodki napój przyrządzany z nasion przezroczystej rośliny o nazwie jungle rice, znanego również w Hiszpanii jako 'horchata de chufa'. W wersji meksykańskiej napój jest zwykle przyrządzany z ryżu. Jest to idealna propozycja na gorące dni. Przepis na 8 porcji.
Zmiel ryż na drobno w blenderze.
W dużym dzbanie wymieszaj zmielony ryż, 4 szklanki wody i laskę cynamonu. Mieszaj, aż ryż zanurzy się na dno dzbanka.
Odstaw tę mieszankę na 2 godziny, aby składniki mogły nasiąknąć wodą.
Po dwóch godzinach dodaj do dzbanka cukier, wanilię i mleko. Dokładnie wymieszaj.
Przelej horchatę przez sitko. Pozbądź się okruchów ryżu i laski cynamonu.
Horchatę podawaj z lodem. Smacznego!
Jak powstał ten przepis?