REKLAMA

Źródło: MSPhotographic from Getty Images

Puree ziemniaczane z mięsem

Przepis na łatwe i smaczne puree ziemniaczane z mięsem z indyka, które można przygotować w ciągu godziny.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Turcja Piersi Dodano do
  • 1 kg Ziemniak Dodano do
  • 1 filiżanka Mleko Dodano do
  • 4 łyżki Masło Dodano do
  • Sól, czarny pieprz Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 150 ml Krem do gotowania Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Umyj i obierz ziemniaki, pokrój je na mniejsze kawałki i włóż do garnka z wodą. Dodaj odrobinę soli do wody i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

2. Krok

Udźce z indyka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Roztopić masło na patelni i dodać pokrojone mięso. Smażyć na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Mięso musi być dobrze wysmażone, ponieważ nadaje to potrawie doskonały smak.

3. Krok

Następnie dodaj posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Dodać odrobinę wody i dusić pod przykryciem przez około 20 minut.

4. Krok

Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedź wodę, dodaj mleko, masło i śmietanę do gotowania i rozgnieć ziemniaki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy