Źródło: MSPhotographic from Getty Images
Puree ziemniaczane z mięsem
Przepis na łatwe i smaczne puree ziemniaczane z mięsem z indyka, które można przygotować w ciągu godziny.
Składniki
- 4 Turcja Piersi
- 1 kg Ziemniak
- 1 filiżanka Mleko
- 4 łyżki Masło
- Sól, czarny pieprz
- 2 goździki Czosnek
- 150 ml Krem do gotowania
Najnowsze ulotki
Procedura
Umyj i obierz ziemniaki, pokrój je na mniejsze kawałki i włóż do garnka z wodą. Dodaj odrobinę soli do wody i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
Udźce z indyka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Roztopić masło na patelni i dodać pokrojone mięso. Smażyć na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. Mięso musi być dobrze wysmażone, ponieważ nadaje to potrawie doskonały smak.
Następnie dodaj posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Dodać odrobinę wody i dusić pod przykryciem przez około 20 minut.
Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedź wodę, dodaj mleko, masło i śmietanę do gotowania i rozgnieć ziemniaki.