REKLAMA

Źródło: Pixabay

Polędwiczki wieprzowe marynowane w sosie miodowo-czosnkowym

Ta prosta, ale aromatyczna marynata jest idealna do polędwiczek wieprzowych, nadając im kuszącą mieszankę słodyczy, pikantności i przypraw, która z pewnością zrobi wrażenie. Wieprzowina jest marynowana przez wiele godzin, aby umożliwić głębokie przenikanie smaków, co skutkuje niesamowicie soczystym, delikatnym i przepysznym daniem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 polędwica wieprzowa Dodano do
  • 12 filiżanka Miód Dodano do
  • 12 filiżanka sos sojowy Dodano do
  • 4 ząbki Czosnek, mielony Dodano do
  • 2 łyżki stołowe Sos Worcestershire Dodano do
  • 1 łyżka stołowa świeży imbir, starty Dodano do
  • 12 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 12 łyżeczka sól Dodano do
  • 14 łyżeczka pieprz cayenne Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

480 min.
1. Krok

W misce wymieszać miód, sos sojowy, mielony czosnek, sos Worcestershire, starty imbir, czarny pieprz, sól i pieprz cayenne. Mieszać, aż składniki dobrze się połączą

2. Krok

Umieść polędwiczkę wieprzową w dużej torbie z zamkiem błyskawicznym. Wlać marynatę, upewniając się, że wieprzowina jest w pełni pokryta.

3. Krok

Zamknąć torebkę i wstawić do lodówki do zamarynowania na co najmniej 7 godzin, a najlepiej na całą noc.

4. Krok

Rozgrzej grill lub piekarnik. Wyjąć wieprzowinę z marynaty i piec, aż środek wieprzowiny osiągnie temperaturę 63°C (145°F).

REKLAMA
5. Krok

Odstawić wieprzowinę na 3-5 minut przed pokrojeniem i podaniem.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Tammers

Polędwiczki wieprzowe marynowane w sosie miodowo-czosnkowym

Ta prosta, ale aromatyczna marynata jest idealna do polędwiczek wieprzowych, nadając im kuszącą mieszankę słodyczy, pikantności i przypraw, która z pewnością zrobi wrażenie. Wieprzowina jest marynowana przez wiele godzin, aby umożliwić głębokie przenikanie smaków, co skutkuje niesamowicie soczystym, delikatnym i przepysznym daniem.

480
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

W misce wymieszać miód, sos sojowy, mielony czosnek, sos Worcestershire, starty imbir, czarny pieprz, sól i pieprz cayenne. Mieszać, aż składniki dobrze się połączą

2. Krok

Umieść polędwiczkę wieprzową w dużej torbie z zamkiem błyskawicznym. Wlać marynatę, upewniając się, że wieprzowina jest w pełni pokryta.

3. Krok

Zamknąć torebkę i wstawić do lodówki do zamarynowania na co najmniej 7 godzin, a najlepiej na całą noc.

4. Krok

Rozgrzej grill lub piekarnik. Wyjąć wieprzowinę z marynaty i piec, aż środek wieprzowiny osiągnie temperaturę 63°C (145°F).

5. Krok

Odstawić wieprzowinę na 3-5 minut przed pokrojeniem i podaniem.

Składniki
1
polędwica wieprzowa
12 filiżanka
Miód
12 filiżanka
sos sojowy
4 ząbki
Czosnek, mielony
2 łyżki stołowe
Sos Worcestershire
1 łyżka stołowa
świeży imbir, starty
12 łyżeczka
pieprz czarny mielony
12 łyżeczka
sól
14 łyżeczka
pieprz cayenne