REKLAMA

Źródło: Pixabay

Polędwiczki wieprzowe marynowane w sosie miodowo-czosnkowym

Ta prosta, ale aromatyczna marynata jest idealna do polędwiczek wieprzowych, nadając im kuszącą mieszankę słodyczy, pikantności i przypraw, która z pewnością zrobi wrażenie. Wieprzowina jest marynowana przez wiele godzin, aby umożliwić głębokie przenikanie smaków, co skutkuje niesamowicie soczystym, delikatnym i przepysznym daniem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 polędwica wieprzowa Dodano do
  • 12 filiżanka Miód Dodano do
  • 12 filiżanka sos sojowy Dodano do
  • 4 ząbki Czosnek, mielony Dodano do
  • 2 łyżki stołowe Sos Worcestershire Dodano do
  • 1 łyżka stołowa świeży imbir, starty Dodano do
  • 12 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 12 łyżeczka sól Dodano do
  • 14 łyżeczka pieprz cayenne Dodano do
REKLAMA

Procedura

480 min.
1. Krok

W misce wymieszać miód, sos sojowy, mielony czosnek, sos Worcestershire, starty imbir, czarny pieprz, sól i pieprz cayenne. Mieszać, aż składniki dobrze się połączą

2. Krok

Umieść polędwiczkę wieprzową w dużej torbie z zamkiem błyskawicznym. Wlać marynatę, upewniając się, że wieprzowina jest w pełni pokryta.

3. Krok

Zamknąć torebkę i wstawić do lodówki do zamarynowania na co najmniej 7 godzin, a najlepiej na całą noc.

4. Krok

Rozgrzej grill lub piekarnik. Wyjąć wieprzowinę z marynaty i piec, aż środek wieprzowiny osiągnie temperaturę 63°C (145°F).

5. Krok

Odstawić wieprzowinę na 3-5 minut przed pokrojeniem i podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy