:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bD7SlVGRyOKaEJVP4qJu/05cf7b253326a47ae10c58b9434f4e.jpeg)
Źródło: freeskyline from Getty Images
Placki cukiniowo-marchewkowe
Smaczne i zdrowe placki z cukinii i marchewki, które są idealne jako dodatek do mięsa lub jako osobne danie do sałatki. Przygotowanie jest proste i szybkie.
Składniki
Główne składniki
- 1 szt cukinia
- 2 szt marchewki
- 2 szt jajko
- 4 łyżka stołowa Szukana mąka
- 2 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Na patelnię
- 2 łyżka stołowa olej roślinny
Najnowsze ulotki
Procedura
Por i marchewkę ścieramy na grubych oczkach i kładziemy w misce.
Dodajemy jajka, szukaną mąkę, sól i czarny pieprz i dobrze mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wykładamy placki, pieczemy z obu stron do złotego koloru.
Gotowe placki podajemy jako dodatek do mięsa lub samodzielnie z ulubioną sałatką.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Placki cukiniowo-marchewkowe
Smaczne i zdrowe placki z cukinii i marchewki, które są idealne jako dodatek do mięsa lub jako osobne danie do sałatki. Przygotowanie jest proste i szybkie.
Por i marchewkę ścieramy na grubych oczkach i kładziemy w misce.
Dodajemy jajka, szukaną mąkę, sól i czarny pieprz i dobrze mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką wykładamy placki, pieczemy z obu stron do złotego koloru.
Gotowe placki podajemy jako dodatek do mięsa lub samodzielnie z ulubioną sałatką.
Jak powstał ten przepis?