REKLAMA

Źródło: philly from Getty Images

Paluszki do pizzy z ciasta francuskiego

Nadziewane paluszki do pizzy z ciasta francuskiego, idealne na uroczystość lub spotkanie z przyjaciółmi.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 pakiety Ciasto francuskie Dodano do
  • 150 g Przecier pomidorowy Dodano do
  • 150 g Tarty ser mozzarella Dodano do
  • 100 g szynki Dodano do
  • 100 g kiełbasy Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • bazylia Dodano do
  • oregano Dodano do
  • Sól i czarny pieprz do przyprawienia Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Na początek rozgrzej piekarnik do 200°C. W międzyczasie rozwiń ciasto francuskie i rozwałkuj je na posypanej mąką stolnicy.

2. Krok

Rozwałkowane ciasto posmarować przecierem pomidorowym i posypać startym serem.

3. Krok

Dodaj pokrojoną szynkę i kiełbasę. Jeśli lubisz pikantne, spróbuj dodać trochę pikantnego salami, smakuje świetnie.

4. Krok

Następnie posyp ciasto bazylią i oregano.

REKLAMA
5. Krok

Następnie pokrój ciasto na paski o szerokości około 2 cm.

6. Krok

Pokrój drugie opakowanie ciasta na paski, posmaruj oliwą z oliwek i sklej razem z wyłożonym paskiem.

7. Krok

Gdy paski zostaną sklejone, skręć je i posmaruj jajkiem.

8. Krok

Jeśli chcesz, możesz również posypać je sezamem.

REKLAMA
9. Krok

Piec paski pizzy przez 15 minut w temperaturze 180°C.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Paluszki do pizzy z ciasta francuskiego

Nadziewane paluszki do pizzy z ciasta francuskiego, idealne na uroczystość lub spotkanie z przyjaciółmi.

40
Protokół
12
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Na początek rozgrzej piekarnik do 200°C. W międzyczasie rozwiń ciasto francuskie i rozwałkuj je na posypanej mąką stolnicy.

2. Krok

Rozwałkowane ciasto posmarować przecierem pomidorowym i posypać startym serem.

3. Krok

Dodaj pokrojoną szynkę i kiełbasę. Jeśli lubisz pikantne, spróbuj dodać trochę pikantnego salami, smakuje świetnie.

4. Krok

Następnie posyp ciasto bazylią i oregano.

5. Krok

Następnie pokrój ciasto na paski o szerokości około 2 cm.

6. Krok

Pokrój drugie opakowanie ciasta na paski, posmaruj oliwą z oliwek i sklej razem z wyłożonym paskiem.

7. Krok

Gdy paski zostaną sklejone, skręć je i posmaruj jajkiem.

8. Krok

Jeśli chcesz, możesz również posypać je sezamem.

9. Krok

Piec paski pizzy przez 15 minut w temperaturze 180°C.

Składniki
2 pakiety
Ciasto francuskie
150 g
Przecier pomidorowy
150 g
Tarty ser mozzarella
100 g
szynki
100 g
kiełbasy
oliwa z oliwek
bazylia
oregano
Sól i czarny pieprz do przyprawienia