Źródło: philly from Getty Images
Paluszki do pizzy z ciasta francuskiego
Nadziewane paluszki do pizzy z ciasta francuskiego, idealne na uroczystość lub spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki
- 2 pakiety Ciasto francuskie
- 150 g Przecier pomidorowy
- 150 g Tarty ser mozzarella
- 100 g szynki
- 100 g kiełbasy
- oliwa z oliwek
- bazylia
- oregano
- Sól i czarny pieprz do przyprawienia
Najnowsze ulotki
Procedura
Na początek rozgrzej piekarnik do 200°C. W międzyczasie rozwiń ciasto francuskie i rozwałkuj je na posypanej mąką stolnicy.
Rozwałkowane ciasto posmarować przecierem pomidorowym i posypać startym serem.
Dodaj pokrojoną szynkę i kiełbasę. Jeśli lubisz pikantne, spróbuj dodać trochę pikantnego salami, smakuje świetnie.
Następnie posyp ciasto bazylią i oregano.
Następnie pokrój ciasto na paski o szerokości około 2 cm.
Pokrój drugie opakowanie ciasta na paski, posmaruj oliwą z oliwek i sklej razem z wyłożonym paskiem.
Gdy paski zostaną sklejone, skręć je i posmaruj jajkiem.
Jeśli chcesz, możesz również posypać je sezamem.
Piec paski pizzy przez 15 minut w temperaturze 180°C.