Źródło: Kritchai Chaibangyang for iStockPhotos
Obfity przepis na gulasz z makaronem
Uwielbiam gulasz z makaronem, a ten jest moim absolutnym faworytem! Dzięki temu przepisowi uratowałam wiele mroźnych zimowych dni i sprawiłam, że moi przyjaciele i rodzina byli szczęśliwi. Gulasz jest obfity, pożywny i po prostu pyszny. Przygotowanie jest bardzo proste, ale rezultat jest oszałamiający. Smacznego!
Składniki
- 200 g Makaron (lubię używać penne, ale inne rodzaje też pasują)
- 2 padlinożerca
- 2 cebula
- 2 ząbek czosnku
- 1 Czy pomidory
- 1 l Zupa jarzynowa
- 3 Tablespoon oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- 1 Szczypta cukier
- 1 Tablespoon przecier pomidorowy
- 1 Konfederacja Pietruszka
- 1 Kubek Śmietana
Najnowsze ulotki
Procedura
W przepisie na gulasz z makaronem najpierw ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Zalecam gotowanie go nieco krócej niż wskazano na opakowaniu, ponieważ będzie się on później gotował w zupie. Następnie odcedź i odłóż na bok.
Podczas gdy makaron się gotuje, obierz i posiekaj marchewkę i cebulę. Drobno posiekaj czosnek.
Podgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku i podsmaż cebulę, aż się zeszkli. Następnie dodaj czosnek i marchewkę i smaż przez kilka minut. Szczypta cukru pomaga rozwinąć aromat pieczeni.
Teraz dodaj koncentrat pomidorowy i krótko podsmaż. Następnie dodaj pomidory z puszki i gotuj na średnim ogniu przez 10-15 minut. Zalecam wcześniejsze posiekanie pomidorów z puszki nożem, aby później nie były zbyt grube w gulaszu.
Dodaj zupę warzywną do garnka i doprowadź wszystko do wrzenia. Teraz dodaj ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem i ponownie zagotuj. Tuż przed podaniem wmieszać kwaśną śmietanę, która nada gulaszowi z makaronem przyjemną kremową konsystencję.