:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/7-NnUZdW6A8iZvBCdBUR/09c2f2015eb73d20b8a3d1daf36257.png)
Najlepsze ciasto na pizzę
Przepis na idealnie chrupiące i puszyste ciasto na pizzę, które zawsze wychodzi. Będzie kusić nie tylko swoim wyjątkowym smakiem, ale także zapachem. Przygotuj te składniki i zacznij gotować!
Składniki
- 500 g mąka zwykła specjalna
- 1 szt Suche drożdże
- 1 łyżeczka cukier
- 2 łyżeczki Sól
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 325 ml woda
Najnowsze ulotki
Procedura
We wszystkich suchych składnikach mieszamy w misce.
Dodajemy oliwę z oliwek i wodę, a następnie wyrabiamy gładkie ciasto.
Często pozostawiamy go do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 90 minut, aż podwoi swoją objemistość.
Po wyrośnięciu ciasto mieszamy na obsypanej mąką desce pracowniczej i wałkujemy do żądanego kształtu.
Teraz możemy pokryć ciasto według własnego wyboru i upiec w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Najlepsze ciasto na pizzę
Przepis na idealnie chrupiące i puszyste ciasto na pizzę, które zawsze wychodzi. Będzie kusić nie tylko swoim wyjątkowym smakiem, ale także zapachem. Przygotuj te składniki i zacznij gotować!
We wszystkich suchych składnikach mieszamy w misce.
Dodajemy oliwę z oliwek i wodę, a następnie wyrabiamy gładkie ciasto.
Często pozostawiamy go do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 90 minut, aż podwoi swoją objemistość.
Po wyrośnięciu ciasto mieszamy na obsypanej mąką desce pracowniczej i wałkujemy do żądanego kształtu.
Teraz możemy pokryć ciasto według własnego wyboru i upiec w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni.
Jak powstał ten przepis?