REKLAMA

Najlepsze ciasto na pizzę

Przepis na idealnie chrupiące i puszyste ciasto na pizzę, które zawsze wychodzi. Będzie kusić nie tylko swoim wyjątkowym smakiem, ale także zapachem. Przygotuj te składniki i zacznij gotować!

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 500 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt Suche drożdże Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier Dodano do
  • 2 łyżeczki Sól Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 325 ml woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

We wszystkich suchych składnikach mieszamy w misce.

2. Krok

Dodajemy oliwę z oliwek i wodę, a następnie wyrabiamy gładkie ciasto.

3. Krok

Często pozostawiamy go do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 90 minut, aż podwoi swoją objemistość.

4. Krok

Po wyrośnięciu ciasto mieszamy na obsypanej mąką desce pracowniczej i wałkujemy do żądanego kształtu.

REKLAMA
5. Krok

Teraz możemy pokryć ciasto według własnego wyboru i upiec w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Najlepsze ciasto na pizzę

Przepis na idealnie chrupiące i puszyste ciasto na pizzę, które zawsze wychodzi. Będzie kusić nie tylko swoim wyjątkowym smakiem, ale także zapachem. Przygotuj te składniki i zacznij gotować!

120
Protokół
1
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

We wszystkich suchych składnikach mieszamy w misce.

2. Krok

Dodajemy oliwę z oliwek i wodę, a następnie wyrabiamy gładkie ciasto.

3. Krok

Często pozostawiamy go do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 90 minut, aż podwoi swoją objemistość.

4. Krok

Po wyrośnięciu ciasto mieszamy na obsypanej mąką desce pracowniczej i wałkujemy do żądanego kształtu.

5. Krok

Teraz możemy pokryć ciasto według własnego wyboru i upiec w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni.

Składniki
500 g
mąka zwykła specjalna
1 szt
Suche drożdże
1 łyżeczka
cukier
2 łyżeczki
Sól
2 łyżka stołowa
oliwa z oliwek
325 ml
woda