REKLAMA

Nadziewane pieczone ziemniaki

Delikatny i smaczny przepis na pieczone ziemniaki nadziewane sosem śmietanowym. Ten przepis jest doskonałym dodatkiem do każdego głównego dania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ziemniaki

  • 4 Kawałki ziemniak Dodano do
  • 2 Łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól i pieprz Dodano do

Wypełnienie

  • 200 g bekon Dodano do
  • 200 mililitr Bita śmietana Dodano do
  • 100 g tarty ser Dodano do
  • 1 Łyżki czosnek Dodano do
  • 2 Łyżki Szczypiorek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umyj ziemniaki, osusz i natrzyj oliwą z oliwek. Następnie posyp je solą i pieprzem.

2. Krok

Piec ziemniaki w piekarniku przez około 60 minut lub do momentu, aż będą miękkie.

3. Krok

Tymczasem na patelni usmaż boczek do chrupkości i dodaj posiekany czosnek.

4. Krok

Dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zacznie się gęstnieć. Następnie zdejmij z ognia i wmieszaj starty ser i szczypiorek.

REKLAMA
5. Krok

Wyjmij ziemniaki z piekarnika i nacięcie je na środku. Napełnij je sosem śmietanowym z boczkiem i podawaj.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Nadziewane pieczone ziemniaki

Delikatny i smaczny przepis na pieczone ziemniaki nadziewane sosem śmietanowym. Ten przepis jest doskonałym dodatkiem do każdego głównego dania.

60
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umyj ziemniaki, osusz i natrzyj oliwą z oliwek. Następnie posyp je solą i pieprzem.

2. Krok

Piec ziemniaki w piekarniku przez około 60 minut lub do momentu, aż będą miękkie.

3. Krok

Tymczasem na patelni usmaż boczek do chrupkości i dodaj posiekany czosnek.

4. Krok

Dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zacznie się gęstnieć. Następnie zdejmij z ognia i wmieszaj starty ser i szczypiorek.

5. Krok

Wyjmij ziemniaki z piekarnika i nacięcie je na środku. Napełnij je sosem śmietanowym z boczkiem i podawaj.

Składniki
Ziemniaki
4 Kawałki
ziemniak
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 szczypta
sól i pieprz
Wypełnienie
200 g
bekon
200 mililitr
Bita śmietana
100 g
tarty ser
1 Łyżki
czosnek
2 Łyżki
Szczypiorek