:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aw_7_XdqAGqJIjYSAmtJ/2ec14d3ccaa4c1efb26675e18bfd2c.png)
Nadziewane pieczone ziemniaki
Delikatny i smaczny przepis na pieczone ziemniaki nadziewane sosem śmietanowym. Ten przepis jest doskonałym dodatkiem do każdego głównego dania.
Składniki
Ziemniaki
- 4 Kawałki ziemniak
- 2 Łyżki oliwa z oliwek
- 1 szczypta sól i pieprz
Wypełnienie
- 200 g bekon
- 200 mililitr Bita śmietana
- 100 g tarty ser
- 1 Łyżki czosnek
- 2 Łyżki Szczypiorek
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umyj ziemniaki, osusz i natrzyj oliwą z oliwek. Następnie posyp je solą i pieprzem.
Piec ziemniaki w piekarniku przez około 60 minut lub do momentu, aż będą miękkie.
Tymczasem na patelni usmaż boczek do chrupkości i dodaj posiekany czosnek.
Dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zacznie się gęstnieć. Następnie zdejmij z ognia i wmieszaj starty ser i szczypiorek.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika i nacięcie je na środku. Napełnij je sosem śmietanowym z boczkiem i podawaj.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Nadziewane pieczone ziemniaki
Delikatny i smaczny przepis na pieczone ziemniaki nadziewane sosem śmietanowym. Ten przepis jest doskonałym dodatkiem do każdego głównego dania.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umyj ziemniaki, osusz i natrzyj oliwą z oliwek. Następnie posyp je solą i pieprzem.
Piec ziemniaki w piekarniku przez około 60 minut lub do momentu, aż będą miękkie.
Tymczasem na patelni usmaż boczek do chrupkości i dodaj posiekany czosnek.
Dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zacznie się gęstnieć. Następnie zdejmij z ognia i wmieszaj starty ser i szczypiorek.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika i nacięcie je na środku. Napełnij je sosem śmietanowym z boczkiem i podawaj.
Jak powstał ten przepis?