REKLAMA

Nadziewane pieczone ziemniaki

Delikatny i smaczny przepis na pieczone ziemniaki nadziewane sosem śmietanowym. Ten przepis jest doskonałym dodatkiem do każdego głównego dania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ziemniaki

  • 4 Kawałki ziemniak Dodano do
  • 2 Łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól i pieprz Dodano do

Wypełnienie

  • 200 g bekon Dodano do
  • 200 mililitr Bita śmietana Dodano do
  • 100 g tarty ser Dodano do
  • 1 Łyżki czosnek Dodano do
  • 2 Łyżki Szczypiorek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umyj ziemniaki, osusz i natrzyj oliwą z oliwek. Następnie posyp je solą i pieprzem.

2. Krok

Piec ziemniaki w piekarniku przez około 60 minut lub do momentu, aż będą miękkie.

3. Krok

Tymczasem na patelni usmaż boczek do chrupkości i dodaj posiekany czosnek.

4. Krok

Dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zacznie się gęstnieć. Następnie zdejmij z ognia i wmieszaj starty ser i szczypiorek.

5. Krok

Wyjmij ziemniaki z piekarnika i nacięcie je na środku. Napełnij je sosem śmietanowym z boczkiem i podawaj.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy