REKLAMA
Nadziewane pieczarki
Przepis na bardzo smaczne napełnione grillowane pieczarki.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 14 szt pieczarki
- 1⁄2 szt czerwona papryka
- 1⁄2 szt The Onion
- 1 szt Zielone chilli
- 1⁄2 pakiety masło
- 2 goździki czosnku
- Mieszanina przypraw na grill
- bulion wołowy
- 1⁄4 kubek bułka tarta
- 50 g Mielone mięso
- Ser wędzony
- Ser do tarcia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Wydrążamy grzyby.
2. Krok
Kilka minut grillujemy papryczkę chili, usuwamy nasiona i kroimy.
Źródło: Youtube
3. Krok
Paprykę i cebulę kroimy na drobno, czosnek przeciskamy i wszystko razem mieszamy.
Źródło: Youtube
4. Krok
Tarkę podpiekamy na suchej patelni.
Źródło: Youtube
5. Krok
Dusimy warzywa na maśle do miękkości. Posypujemy je mieszanką do grilla.
6. Krok
Do miski, w której przechowywane są pieczarki, nalewamy trochę rosołu i pozostawiamy na 5 minut.
Źródło: Youtube
7. Krok
Pierwsze wypełniamy grzyby serkiem śmietankowym, potem warzywami, mięsem, posypujemy bułką tartą.
Źródło: Youtube
8. Krok
Tak wypełnione pieczarki pozostawiamy na chwilę na grillu. Przed końcem posypujemy je startym serem.
Źródło: Youtube