REKLAMA
Źródło: Cons Ramirez from Getty Images
Nadziewane naleśniki na słono
Smaczne i odżywcze nadziewane naleśniki, które docenią nie tylko twoje kubki smakowe, ale także twoje zdrowie. Są idealne na zdrową kolację lub uroczystość z rodziną i przyjaciółmi.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Kosz na naleśniki
- 250 g mąka zwykła specjalna
- 500 ml mleko
- 4 szt jajka
- 1 łyżeczka Sól
Nadzienie
- 200 g szynka
- 300 g Serowa pasta do smarowania
- 2 szt Cebulka wiosenna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Najpierw przygotowujemy ciasto na naleśniki.
2. Krok
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do jednej dużej miski i ubijamy je do gładkości.
3. Krok
Pozostawiamy ciasto na 30 minut.
4. Krok
W międzyczasie przygotowujemy farsz. Szynkę i cebulkę dymkę siekamy na małe kawałki i mieszamy z serowym nadzieniem.
5. Krok
Smażymy naleśniki na patelni z odrobiną oleju. Kiedy jedna strona jest gotowa, przewracamy ją i na górnej, już upieczonej stronie, rozprowadzamy nadzienie.
6. Krok
Naleśniki smażymy na złoto i podajemy gorące.