REKLAMA
Kurczak w jogurtowym-serowym panierce bez smażenia
Doskonały szybki obiad
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 500 g filet z kurczaka
- 3 szt jajka
- 100 g Tarty ser żółty
- 1 Bialy jogurt ml
- 2 Zębki czosnku
- sól Czarne pieprz
- 2 łyżka stołowa bułka tarta
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Mięso myjemy i kroimy na cienkie plastry, które solimy i przyprawiamy.
2. Krok
Pokryjemy przygotowane mięso przeciśniętym czosnkiem (1 ząbek). Zalecam pozostawić go na chwilę w lodówce. (najlepiej, jeśli przygotujesz go wieczorem i pozostawisz w lodówce na noc).
3. Krok
W miseczce mieszamy jogurt i drobno starty ser. Dodajemy przeciśnięty czosnek i jajka. Mięso obtaczamy w tej mieszance i kładziemy na blaszce z papierem. Posypujemy bułką tartą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200-220 C przez około 25 min.