Źródło: freeskyline from Getty Images
Kremowa zupa z łososia
Ta zupa jest kremowa, bogata i rzadka dzięki kawałkom łososia, które pływają w pysznym kremie.
Składniki
- 500 g łosoś
- 1 kawałek The Onion
- 3 Goździki Czosnek
- 3 kawałek marchew
- 2 kawałek ziemniak
- 2 Łyżki Masło
- 1 l Bulion
- 500 ml Krem do gotowania
- 1 Łyżka Suszony koper
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
Procedura
Zacznij od pokrojenia łososia na kawałki o wielkości około 2 cm. Odłożyć na bok.
Roztop masło na patelni i dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć, aż cebula zbrązowieje, a następnie dodać marchewkę i ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Po około 5 minutach dodaj bulion i gotuj warzywa na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Jeśli uważasz, że warzywa są nadal twarde, możesz pozwolić im gotować się dłużej. W tym momencie ważne jest, aby odpowiednio ugotować warzywa, tak aby były miękkie, ale nie rozgotowane. Dzięki temu zupa będzie miała odpowiednią konsystencję.
Gdy warzywa będą miękkie, dodaj do zupy kawałki łososia i suszony koperek i gotuj przez kolejne 10 minut, aż łosoś będzie gotowy.
Na koniec dodaj śmietanę i powoli mieszaj, aż połączy się z zupą. W tym momencie możesz pozostawić zupę na ogniu jeszcze przez kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły, ale uważaj, aby śmietana się nie zagotowała.