REKLAMA

Źródło: freeskyline from Getty Images

Kremowa zupa z łososia

Ta zupa jest kremowa, bogata i rzadka dzięki kawałkom łososia, które pływają w pysznym kremie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g łosoś Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 3 Goździki Czosnek Dodano do
  • 3 kawałek marchew Dodano do
  • 2 kawałek ziemniak Dodano do
  • 2 Łyżki Masło Dodano do
  • 1 l Bulion Dodano do
  • 500 ml Krem do gotowania Dodano do
  • 1 Łyżka Suszony koper Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Zacznij od pokrojenia łososia na kawałki o wielkości około 2 cm. Odłożyć na bok.

2. Krok

Roztop masło na patelni i dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć, aż cebula zbrązowieje, a następnie dodać marchewkę i ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

3. Krok

Po około 5 minutach dodaj bulion i gotuj warzywa na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Jeśli uważasz, że warzywa są nadal twarde, możesz pozwolić im gotować się dłużej. W tym momencie ważne jest, aby odpowiednio ugotować warzywa, tak aby były miękkie, ale nie rozgotowane. Dzięki temu zupa będzie miała odpowiednią konsystencję.

4. Krok

Gdy warzywa będą miękkie, dodaj do zupy kawałki łososia i suszony koperek i gotuj przez kolejne 10 minut, aż łosoś będzie gotowy.

REKLAMA
5. Krok

Na koniec dodaj śmietanę i powoli mieszaj, aż połączy się z zupą. W tym momencie możesz pozostawić zupę na ogniu jeszcze przez kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły, ale uważaj, aby śmietana się nie zagotowała.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Kremowa zupa z łososia

Ta zupa jest kremowa, bogata i rzadka dzięki kawałkom łososia, które pływają w pysznym kremie.

40
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Zacznij od pokrojenia łososia na kawałki o wielkości około 2 cm. Odłożyć na bok.

2. Krok

Roztop masło na patelni i dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć, aż cebula zbrązowieje, a następnie dodać marchewkę i ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

3. Krok

Po około 5 minutach dodaj bulion i gotuj warzywa na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Jeśli uważasz, że warzywa są nadal twarde, możesz pozwolić im gotować się dłużej. W tym momencie ważne jest, aby odpowiednio ugotować warzywa, tak aby były miękkie, ale nie rozgotowane. Dzięki temu zupa będzie miała odpowiednią konsystencję.

4. Krok

Gdy warzywa będą miękkie, dodaj do zupy kawałki łososia i suszony koperek i gotuj przez kolejne 10 minut, aż łosoś będzie gotowy.

5. Krok

Na koniec dodaj śmietanę i powoli mieszaj, aż połączy się z zupą. W tym momencie możesz pozostawić zupę na ogniu jeszcze przez kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły, ale uważaj, aby śmietana się nie zagotowała.

Składniki
500 g
łosoś
1 kawałek
The Onion
3 Goździki
Czosnek
3 kawałek
marchew
2 kawałek
ziemniak
2 Łyżki
Masło
1 l
Bulion
500 ml
Krem do gotowania
1 Łyżka
Suszony koper
sól i pieprz do smaku