:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1iPNVbZPUjN6Y4vlB4Mf/69c2424505be62983e218bf7566238.jpeg)
Źródło: FB: Szybkie i proste przepisy
Kotlety Jajeczne
Kotlety jajeczne to pyszny i prosty sposób na zróżnicowanie jadłospisu. Są lekkie, zdrowe i sycące. Idealne na śniadanie, obiad czy kolację. Świetne na przyjęcie czy piknik.
Składniki
- 6 ks jajka
- 6 łyżecka bułka tarta
- 1 Okulary mleko
- 1 szczypta soli i pieprzu
Najnowsze ulotki
Procedura
Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź je pod zimną wodą.
Obierz jajka i rozgnieć je widelcem na gładką masę.
Dodaj do masy jajecznej bułkę tartą, mleko, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kotlety.
Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
Podawaj kotlety jajeczne na gorąco, np. z ulubionym sosem.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Kotlety Jajeczne
Kotlety jajeczne to pyszny i prosty sposób na zróżnicowanie jadłospisu. Są lekkie, zdrowe i sycące. Idealne na śniadanie, obiad czy kolację. Świetne na przyjęcie czy piknik.
Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź je pod zimną wodą.
Obierz jajka i rozgnieć je widelcem na gładką masę.
Dodaj do masy jajecznej bułkę tartą, mleko, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kotlety.
Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
Podawaj kotlety jajeczne na gorąco, np. z ulubionym sosem.
Jak powstał ten przepis?