:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/nvw0ZAjaGom9R2o1H89q/8cf6c2eae7dde7c7a5b4ba025e6b66.jpeg)
Kaszotto chłopa
Pyszne i szybkie danie z kaszy i mięsa mielonego . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/06/kaszotto-chopa.html
Składniki
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1 woreczek kaszy jęczmiennej
- 250 g pieczarek
- 1 mała cebula
- 400 ml zimnej wody
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 Łyżka oliwy
- 2 łyżeczki przyprawy do mięs Knorr
- przyprawy gałka muszkatołowa
- maggi
- Papryka słodka
- Papryka ostra
- Majeranek
- sól
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i odkładamy na bok .
Oliwę rozgrzewamy w garnku dodajemy obraną i pokrojoną w średnią kostkę cebulę i smażymy na złoty kolor . Dokładamy mięso do cebuli oraz przyprawy i smażymy do stracenia surowości następnie dorzucamy pokrojone w pół plasterki pieczarki , całość dusimy około 20 minut .
Teraz nadszedł czas na dodanie wcześniej ugotowanej kaszy i dokładnie wymieszać .
Do wysokiego pojemnika wylewamy zimną wodą dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy by nie powstały grudki , po czym nasz roztwór wylewamy do garnka z mięsem , zagotowujemy . Ponownie doprawiamy do smaku .
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Kaszotto chłopa
Pyszne i szybkie danie z kaszy i mięsa mielonego . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/06/kaszotto-chopa.html
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i odkładamy na bok .
Oliwę rozgrzewamy w garnku dodajemy obraną i pokrojoną w średnią kostkę cebulę i smażymy na złoty kolor . Dokładamy mięso do cebuli oraz przyprawy i smażymy do stracenia surowości następnie dorzucamy pokrojone w pół plasterki pieczarki , całość dusimy około 20 minut .
Teraz nadszedł czas na dodanie wcześniej ugotowanej kaszy i dokładnie wymieszać .
Do wysokiego pojemnika wylewamy zimną wodą dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy by nie powstały grudki , po czym nasz roztwór wylewamy do garnka z mięsem , zagotowujemy . Ponownie doprawiamy do smaku .
Jak powstał ten przepis?