REKLAMA

Kaszotto chłopa

Pyszne i szybkie danie z kaszy i mięsa mielonego . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/06/kaszotto-chopa.html

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego Dodano do
  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej Dodano do
  • 250 g pieczarek Dodano do
  • 1 mała cebula Dodano do
  • 400 ml zimnej wody Dodano do
  • 2 łyżki mąki pszennej Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy Dodano do
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs Knorr Dodano do
  • przyprawy gałka muszkatołowa Dodano do
  • maggi Dodano do
  • Papryka słodka Dodano do
  • Papryka ostra Dodano do
  • Majeranek Dodano do
  • sól Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i odkładamy na bok .

2. Krok

Oliwę rozgrzewamy w garnku dodajemy obraną i pokrojoną w średnią kostkę cebulę i smażymy na złoty kolor . Dokładamy mięso do cebuli oraz przyprawy i smażymy do stracenia surowości następnie dorzucamy pokrojone w pół plasterki pieczarki , całość dusimy około 20 minut .

3. Krok

Teraz nadszedł czas na dodanie wcześniej ugotowanej kaszy i dokładnie wymieszać .

4. Krok

Do wysokiego pojemnika wylewamy zimną wodą dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy by nie powstały grudki , po czym nasz roztwór wylewamy do garnka z mięsem , zagotowujemy . Ponownie doprawiamy do smaku .

REKLAMA

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2029 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Gabciak

Kaszotto chłopa

Pyszne i szybkie danie z kaszy i mięsa mielonego . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/06/kaszotto-chopa.html

50
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i odkładamy na bok .

2. Krok

Oliwę rozgrzewamy w garnku dodajemy obraną i pokrojoną w średnią kostkę cebulę i smażymy na złoty kolor . Dokładamy mięso do cebuli oraz przyprawy i smażymy do stracenia surowości następnie dorzucamy pokrojone w pół plasterki pieczarki , całość dusimy około 20 minut .

3. Krok

Teraz nadszedł czas na dodanie wcześniej ugotowanej kaszy i dokładnie wymieszać .

4. Krok

Do wysokiego pojemnika wylewamy zimną wodą dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy by nie powstały grudki , po czym nasz roztwór wylewamy do garnka z mięsem , zagotowujemy . Ponownie doprawiamy do smaku .

Składniki
500 g
mięsa mielonego wieprzowego
1
woreczek kaszy jęczmiennej
250 g
pieczarek
1 mała
cebula
400 ml
zimnej wody
2 łyżki
mąki pszennej
1 Łyżka
oliwy
2 łyżeczki
przyprawy do mięs Knorr
przyprawy gałka muszkatołowa
maggi
Papryka
słodka
Papryka
ostra
Majeranek
sól