REKLAMA

Źródło: Pexels

Karkówka

Przepis na miękką i soczystą karkówkę. Idealna propozycja na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 112 kg karkówki Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżki sosu sojowego Dodano do
  • 1 Łyżka suszonego tymianku Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

140 min.
1. Krok

W misce wymieszaj musztardę, miód, sos sojowy, tymianek, sól i pieprz. Posmaruj nią karkówkę i odstaw na minimum 30 minut, aby przeszła smakiem.

2. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.

4. Krok

Umieść karkówkę w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika.

REKLAMA
5. Krok

Piecz przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodzi od kości.

6. Krok

Podawaj karkówkę z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki lub kasze.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image DR_ED

Karkówka

Przepis na miękką i soczystą karkówkę. Idealna propozycja na obiad.

140
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

W misce wymieszaj musztardę, miód, sos sojowy, tymianek, sól i pieprz. Posmaruj nią karkówkę i odstaw na minimum 30 minut, aby przeszła smakiem.

2. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.

4. Krok

Umieść karkówkę w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika.

5. Krok

Piecz przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodzi od kości.

6. Krok

Podawaj karkówkę z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki lub kasze.

Składniki
112 kg
karkówki
2
ząbki czosnku
1
cebula
2 łyżki
oleju
2 łyżki
musztardy
2 łyżki
miodu
2 łyżki
sosu sojowego
1 Łyżka
suszonego tymianku
1 Łyżka
sól
12 łyżeczki
pieprzu