:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1tcvDtkxNoo0YbcujbDn/fed56a1f64bb67c7a68899c4099c6b.jpeg)
Źródło: Pexels
Karkówka
Przepis na miękką i soczystą karkówkę. Idealna propozycja na obiad.
Składniki
- 11⁄2 kg karkówki
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 Łyżka suszonego tymianku
- 1 Łyżka sól
- 1⁄2 łyżeczki pieprzu
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
W misce wymieszaj musztardę, miód, sos sojowy, tymianek, sól i pieprz. Posmaruj nią karkówkę i odstaw na minimum 30 minut, aby przeszła smakiem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.
Umieść karkówkę w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Piecz przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodzi od kości.
Podawaj karkówkę z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki lub kasze.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Karkówka
Przepis na miękką i soczystą karkówkę. Idealna propozycja na obiad.
W misce wymieszaj musztardę, miód, sos sojowy, tymianek, sól i pieprz. Posmaruj nią karkówkę i odstaw na minimum 30 minut, aby przeszła smakiem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.
Umieść karkówkę w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Piecz przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodzi od kości.
Podawaj karkówkę z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki lub kasze.
Jak powstał ten przepis?