REKLAMA

Źródło: Canva

Gulasz z papryką

Gulasz wołowy z papryką to bez wątpienia najlepszy pomysł na smaczny niedzielny obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kgmięsa wołowego na gulasz Dodano do
  • 1 duża cebula Dodano do
  • 3 liście laurowe Dodano do
  • 5 ziaren ziela angielskiego Dodano do
  • 500 ml bulionu wołowego Dodano do
  • 2 Papryki Dodano do
  • 3 łyżki sosu paprykowego Dodano do
  • 1 Łyżka mąki Dodano do
  • 1 Łyżka masło Dodano do
  • 3 łyżki oleju roślinnego np rzepakowego Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.

Aby przygotować gulasz, należy rozgrzać olej roślinny w garnku z grubym dnem. Pokrój mięso w 3 cm kostkę, oprósz solą, pieprzem i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy mięso się zarumieni, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i podlej bulionem, następnie dodaj paprykę i duś pod przykryciem przez kolejne pół godziny. Na koniec dodaj sos paprykowy, dopraw solą, pieprzem oraz zagęść zasmażką z mąki i masła. Podaj z kaszą gryczaną, jęczmienną lub tłuczonymi ziemniakami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy