REKLAMA

Źródło: Canva

Gulasz z papryką

Gulasz wołowy z papryką to bez wątpienia najlepszy pomysł na smaczny niedzielny obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kgmięsa wołowego na gulasz Dodano do
  • 1 duża cebula Dodano do
  • 3 liście laurowe Dodano do
  • 5 ziaren ziela angielskiego Dodano do
  • 500 ml bulionu wołowego Dodano do
  • 2 Papryki Dodano do
  • 3 łyżki sosu paprykowego Dodano do
  • 1 Łyżka mąki Dodano do
  • 1 Łyżka masło Dodano do
  • 3 łyżki oleju roślinnego np rzepakowego Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

45 min.

Aby przygotować gulasz, należy rozgrzać olej roślinny w garnku z grubym dnem. Pokrój mięso w 3 cm kostkę, oprósz solą, pieprzem i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy mięso się zarumieni, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i podlej bulionem, następnie dodaj paprykę i duś pod przykryciem przez kolejne pół godziny. Na koniec dodaj sos paprykowy, dopraw solą, pieprzem oraz zagęść zasmażką z mąki i masła. Podaj z kaszą gryczaną, jęczmienną lub tłuczonymi ziemniakami.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image DR_ED

Gulasz z papryką

Gulasz wołowy z papryką to bez wątpienia najlepszy pomysł na smaczny niedzielny obiad.

45
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura

Aby przygotować gulasz, należy rozgrzać olej roślinny w garnku z grubym dnem. Pokrój mięso w 3 cm kostkę, oprósz solą, pieprzem i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy mięso się zarumieni, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i podlej bulionem, następnie dodaj paprykę i duś pod przykryciem przez kolejne pół godziny. Na koniec dodaj sos paprykowy, dopraw solą, pieprzem oraz zagęść zasmażką z mąki i masła. Podaj z kaszą gryczaną, jęczmienną lub tłuczonymi ziemniakami.

Składniki
12
kgmięsa wołowego na gulasz
1
duża cebula
3
liście laurowe
5
ziaren ziela angielskiego
500 ml
bulionu wołowego
2
Papryki
3 łyżki
sosu paprykowego
1 Łyżka
mąki
1 Łyżka
masło
3 łyżki
oleju roślinnego np rzepakowego
sól
pieprz