REKLAMA

Źródło: Canva

Gulasz madziarski z knedlami

Pyszny sycący gulasz prosto ze Słowacji. Do tego knedle - coś pysznego!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wołowiny Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 1 Łyżka olej Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 czerwona papryka Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • 12 łyżeczki suszonego oregano Dodano do
  • 2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki Dodano do
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 jajko Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

60 min.

Podsmaż cebulę, czosnek na patelni, dodaj paprykę, marchew, zielony groszek, kukurydzę i passatę pomidorową. Całość smaż przez około 5 minut. Dodaj słodką paprykę, sól, pieprz, oregano i pietruszkę. Dodaj bulion warzywny. Gotuj przez około 30 minut do godziny. W międzyczasie przygotuj knedle. Mąkę wymieszaj z mlekiem, jajkiem i olejem, aż powstanie gładkie ciasto. Z ciasta formujemy knedle i gotujemy w osolonej wodzie. Po wyjęciu i ostudzeniu pokrój w plastry.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image DR_ED

Gulasz madziarski z knedlami

Pyszny sycący gulasz prosto ze Słowacji. Do tego knedle - coś pysznego!

60
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura

Podsmaż cebulę, czosnek na patelni, dodaj paprykę, marchew, zielony groszek, kukurydzę i passatę pomidorową. Całość smaż przez około 5 minut. Dodaj słodką paprykę, sól, pieprz, oregano i pietruszkę. Dodaj bulion warzywny. Gotuj przez około 30 minut do godziny. W międzyczasie przygotuj knedle. Mąkę wymieszaj z mlekiem, jajkiem i olejem, aż powstanie gładkie ciasto. Z ciasta formujemy knedle i gotujemy w osolonej wodzie. Po wyjęciu i ostudzeniu pokrój w plastry.

Składniki
500 g
wołowiny
2
cebule
1 Łyżka
olej
2
ząbki czosnku
1
czerwona papryka
2
marchewki
1 łyżeczka
słodkiej papryki
12 łyżeczki
sól
12 łyżeczki
pieprzu
12 łyżeczki
suszonego oregano
2 łyżki
stołowe posiekanej pietruszki
1 szkło
mąki pszennej
2 łyżki
oleju
1
jajko