REKLAMA

Źródło: sbossert from Getty Images Signature

Gulasz grzybowy

Gulasz grzybowy to tradycyjne czeskie danie charakteryzujące się bogatym smakiem i aromatem. Jest to doskonałe danie na ciepłe dni, kiedy można cieszyć się kuszącym aromatem gulaszu grzybowego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg grzybek Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 Łyżki Olej słonecznikowy Dodano do
  • 4 Goździki Czosnek Dodano do
  • 2 Łyżki Papryka mielona Dodano do
  • 1 Łyżka Sole Dodano do
  • 12 łyżki Pieprz mielony Dodano do
  • 2 Łyżki Gładka mąka Dodano do
  • 1 Łyżka Kminu Dodano do
  • 1 Łyżki Majorana Dodano do
  • 1 Łyżki Sosy worchester Dodano do
  • 112 litr wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Oczyść, opłucz i pokrój grzyby. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.

2. Krok

Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj pokrojone grzyby i smaż, aż zmienią kolor na zielony.

4. Krok

Następnie dodać mieloną paprykę, sól, pieprz, kminek i majeranek. Wymieszaj i smaż przez chwilę.

5. Krok

Następnie dodać mąkę, wymieszać i wlać wodę. Doprowadzić do wrzenia.

6. Krok

Dodaj sos worchestra i gotuj na małym ogniu przez około 2 godziny, aż grzyby będą całkowicie ugotowane, a sos zgęstnieje.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy