REKLAMA
Źródło: ALLEKO from Getty Images
Grillowana ryba na patelni
Przepis na smaczną rybę z grilla na patelni. Postępuj zgodnie z procedurą, a gwarantuję, że ryba będzie niesamowicie delikatna i soczysta.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kawałek Ryba
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 goździki Czosnek
- 1 kawałek cytryna
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- 3 łyżka stołowa Oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Najpierw dokładnie umyj i osusz rybę. Następnie natrzyj ją solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
2. Krok
Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej będzie wystarczająco gorący, dodaj rybę. Jest to ważne, ponieważ jeśli patelnia jest dobrze rozgrzana, ryba nie będzie do niej przywierać.
3. Krok
Pokrój czosnek na plasterki, a cytrynę na ćwiartki. Dodaj te składniki do ryby wraz z gałązkami rozmarynu.
4. Krok
Smażyć rybę z jednej strony przez około 10-12 minut, a następnie ostrożnie obrócić i obsmażyć z drugiej strony.
5. Krok
Po upieczeniu wyciśnij sok z cytryny na rybę i podawaj.