:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ZId1OJlV-05wVw7_xs7k/b8306862164983782da2f35873e2f9.jpeg)
Źródło: ALLEKO from Getty Images
Grillowana ryba na patelni
Przepis na smaczną rybę z grilla na patelni. Postępuj zgodnie z procedurą, a gwarantuję, że ryba będzie niesamowicie delikatna i soczysta.
Składniki
- 1 kawałek Ryba
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 goździki Czosnek
- 1 kawałek cytryna
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- 3 łyżka stołowa Oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Najpierw dokładnie umyj i osusz rybę. Następnie natrzyj ją solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej będzie wystarczająco gorący, dodaj rybę. Jest to ważne, ponieważ jeśli patelnia jest dobrze rozgrzana, ryba nie będzie do niej przywierać.
Pokrój czosnek na plasterki, a cytrynę na ćwiartki. Dodaj te składniki do ryby wraz z gałązkami rozmarynu.
Smażyć rybę z jednej strony przez około 10-12 minut, a następnie ostrożnie obrócić i obsmażyć z drugiej strony.
Po upieczeniu wyciśnij sok z cytryny na rybę i podawaj.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Grillowana ryba na patelni
Przepis na smaczną rybę z grilla na patelni. Postępuj zgodnie z procedurą, a gwarantuję, że ryba będzie niesamowicie delikatna i soczysta.
Najpierw dokładnie umyj i osusz rybę. Następnie natrzyj ją solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej będzie wystarczająco gorący, dodaj rybę. Jest to ważne, ponieważ jeśli patelnia jest dobrze rozgrzana, ryba nie będzie do niej przywierać.
Pokrój czosnek na plasterki, a cytrynę na ćwiartki. Dodaj te składniki do ryby wraz z gałązkami rozmarynu.
Smażyć rybę z jednej strony przez około 10-12 minut, a następnie ostrożnie obrócić i obsmażyć z drugiej strony.
Po upieczeniu wyciśnij sok z cytryny na rybę i podawaj.
Jak powstał ten przepis?