REKLAMA

Źródło: ALLEKO from Getty Images

Grillowana ryba na patelni

Przepis na smaczną rybę z grilla na patelni. Postępuj zgodnie z procedurą, a gwarantuję, że ryba będzie niesamowicie delikatna i soczysta.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kawałek Ryba Dodano do
  • Sól i świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 kawałek cytryna Dodano do
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Oliwa z oliwek Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Najpierw dokładnie umyj i osusz rybę. Następnie natrzyj ją solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

2. Krok

Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej będzie wystarczająco gorący, dodaj rybę. Jest to ważne, ponieważ jeśli patelnia jest dobrze rozgrzana, ryba nie będzie do niej przywierać.

3. Krok

Pokrój czosnek na plasterki, a cytrynę na ćwiartki. Dodaj te składniki do ryby wraz z gałązkami rozmarynu.

4. Krok

Smażyć rybę z jednej strony przez około 10-12 minut, a następnie ostrożnie obrócić i obsmażyć z drugiej strony.

REKLAMA
5. Krok

Po upieczeniu wyciśnij sok z cytryny na rybę i podawaj.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Grillowana ryba na patelni

Przepis na smaczną rybę z grilla na patelni. Postępuj zgodnie z procedurą, a gwarantuję, że ryba będzie niesamowicie delikatna i soczysta.

35
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Najpierw dokładnie umyj i osusz rybę. Następnie natrzyj ją solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

2. Krok

Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej będzie wystarczająco gorący, dodaj rybę. Jest to ważne, ponieważ jeśli patelnia jest dobrze rozgrzana, ryba nie będzie do niej przywierać.

3. Krok

Pokrój czosnek na plasterki, a cytrynę na ćwiartki. Dodaj te składniki do ryby wraz z gałązkami rozmarynu.

4. Krok

Smażyć rybę z jednej strony przez około 10-12 minut, a następnie ostrożnie obrócić i obsmażyć z drugiej strony.

5. Krok

Po upieczeniu wyciśnij sok z cytryny na rybę i podawaj.

Składniki
1 kawałek
Ryba
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
2 goździki
Czosnek
1 kawałek
cytryna
kilka gałązek świeżego rozmarynu
3 łyżka stołowa
Oliwa z oliwek