REKLAMA

Źródło: FB: Sałatki na każdą okazję

Galareta z kurczaka

Klasyczna i tradycyjna galareta z kurczaka to danie, które zawsze zrobi wrażenie na gościach.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 l bulionu Dodano do
  • Mięso z rosołu Dodano do
  • 2 marchewki z rosołu Dodano do
  • 12 puszki groszku konserwowego Dodano do
  • 2 ks jajka Dodano do
  • Żelatyna Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Wlej bulion do rondla, doprowadź do wrzenia i dodaj żelatynę. Wymieszać i odstawić do lekkiego stwardnienia.

2. Krok

Oddzielić mięso od kości i zmielić je na małe kawałki.

3. Krok

Jajka ugotować na twardo i pokroić w plasterki.

4. Krok

Marchew pokroić w kostkę.

REKLAMA
5. Krok

Odsączyć groszek z puszki.

6. Krok

Blachę do pieczenia wyłożyć folią spożywczą.

7. Krok

Umieść jajka na dnie i zalej je niewielką ilością bulionu.

8. Krok

Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i zalać bulionem.

REKLAMA
9. Krok

Następnie ułóż groszek, który zalej bulionem.

10. Krok

Na wierzch kładziemy mięso, które zalewamy bulionem.

11. Krok

Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1125 przepisy

Śniadanie

477 przepisy

Kolacja

2030 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Galareta z kurczaka

Klasyczna i tradycyjna galareta z kurczaka to danie, które zawsze zrobi wrażenie na gościach.

180
Protokół
6
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Wlej bulion do rondla, doprowadź do wrzenia i dodaj żelatynę. Wymieszać i odstawić do lekkiego stwardnienia.

2. Krok

Oddzielić mięso od kości i zmielić je na małe kawałki.

3. Krok

Jajka ugotować na twardo i pokroić w plasterki.

4. Krok

Marchew pokroić w kostkę.

5. Krok

Odsączyć groszek z puszki.

6. Krok

Blachę do pieczenia wyłożyć folią spożywczą.

7. Krok

Umieść jajka na dnie i zalej je niewielką ilością bulionu.

8. Krok

Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i zalać bulionem.

9. Krok

Następnie ułóż groszek, który zalej bulionem.

10. Krok

Na wierzch kładziemy mięso, które zalewamy bulionem.

11. Krok

Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała.

Składniki
1 l
bulionu
Mięso z rosołu
2 marchewki
z rosołu
12 puszki
groszku konserwowego
2 ks
jajka
Żelatyna