REKLAMA

Źródło: FB: Sałatki na każdą okazję

Galareta z kurczaka

Klasyczna i tradycyjna galareta z kurczaka to danie, które zawsze zrobi wrażenie na gościach.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 l bulionu Dodano do
  • Mięso z rosołu Dodano do
  • 2 marchewki z rosołu Dodano do
  • 12 puszki groszku konserwowego Dodano do
  • 2 ks jajka Dodano do
  • Żelatyna Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Wlej bulion do rondla, doprowadź do wrzenia i dodaj żelatynę. Wymieszać i odstawić do lekkiego stwardnienia.

2. Krok

Oddzielić mięso od kości i zmielić je na małe kawałki.

3. Krok

Jajka ugotować na twardo i pokroić w plasterki.

4. Krok

Marchew pokroić w kostkę.

5. Krok

Odsączyć groszek z puszki.

6. Krok

Blachę do pieczenia wyłożyć folią spożywczą.

7. Krok

Umieść jajka na dnie i zalej je niewielką ilością bulionu.

8. Krok

Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i zalać bulionem.

9. Krok

Następnie ułóż groszek, który zalej bulionem.

10. Krok

Na wierzch kładziemy mięso, które zalewamy bulionem.

11. Krok

Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy