REKLAMA
Źródło: FB: Sałatki na każdą okazję
Galareta z kurczaka
Klasyczna i tradycyjna galareta z kurczaka to danie, które zawsze zrobi wrażenie na gościach.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 l bulionu
- Mięso z rosołu
- 2 marchewki z rosołu
- 1⁄2 puszki groszku konserwowego
- 2 ks jajka
- Żelatyna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
Wlej bulion do rondla, doprowadź do wrzenia i dodaj żelatynę. Wymieszać i odstawić do lekkiego stwardnienia.
2. Krok
Oddzielić mięso od kości i zmielić je na małe kawałki.
3. Krok
Jajka ugotować na twardo i pokroić w plasterki.
4. Krok
Marchew pokroić w kostkę.
5. Krok
Odsączyć groszek z puszki.
6. Krok
Blachę do pieczenia wyłożyć folią spożywczą.
7. Krok
Umieść jajka na dnie i zalej je niewielką ilością bulionu.
8. Krok
Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i zalać bulionem.
9. Krok
Następnie ułóż groszek, który zalej bulionem.
10. Krok
Na wierzch kładziemy mięso, które zalewamy bulionem.
11. Krok
Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała.