:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/5bKRWmJMxJuLY7H1Iz87/057f33a237556f5c1657db8e69b648.jpeg)
Źródło: FB: Sałatki na każdą okazję
Galareta z kurczaka
Klasyczna i tradycyjna galareta z kurczaka to danie, które zawsze zrobi wrażenie na gościach.
Składniki
- 1 l bulionu
- Mięso z rosołu
- 2 marchewki z rosołu
- 1⁄2 puszki groszku konserwowego
- 2 ks jajka
- Żelatyna
Najnowsze ulotki
Procedura
Wlej bulion do rondla, doprowadź do wrzenia i dodaj żelatynę. Wymieszać i odstawić do lekkiego stwardnienia.
Oddzielić mięso od kości i zmielić je na małe kawałki.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w plasterki.
Marchew pokroić w kostkę.
Odsączyć groszek z puszki.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią spożywczą.
Umieść jajka na dnie i zalej je niewielką ilością bulionu.
Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i zalać bulionem.
Następnie ułóż groszek, który zalej bulionem.
Na wierzch kładziemy mięso, które zalewamy bulionem.
Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Galareta z kurczaka
Klasyczna i tradycyjna galareta z kurczaka to danie, które zawsze zrobi wrażenie na gościach.
Wlej bulion do rondla, doprowadź do wrzenia i dodaj żelatynę. Wymieszać i odstawić do lekkiego stwardnienia.
Oddzielić mięso od kości i zmielić je na małe kawałki.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w plasterki.
Marchew pokroić w kostkę.
Odsączyć groszek z puszki.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią spożywczą.
Umieść jajka na dnie i zalej je niewielką ilością bulionu.
Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i zalać bulionem.
Następnie ułóż groszek, który zalej bulionem.
Na wierzch kładziemy mięso, które zalewamy bulionem.
Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała.
Jak powstał ten przepis?