REKLAMA
Źródło: FB: Dieta ketogeniczna - pytania i przepisy
Fuczki Bieszczadzkie
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 300 g odciśniętej kapusty kiszonej
- 200 g mąki
- 150 g Mleka
- 1 ks jajko
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Ugotuj boczek w dużym garnku do momentu, aż będzie miękki. Pokroić go w drobną kostkę.
2. Krok
Pokroić cebule, marchewki i ziemniaki w drobną kostkę.
3. Krok
Na patelni poddusić cebulę na boczku, dodając trochę tłuszczu. Następnie dodać pokrojoną marchewkę i ziemniaki.
4. Krok
Dusić wszystko razem na małym ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas mieszając.
5. Krok
Przed podaniem doprawić solą i pieprzem do smaku.