REKLAMA

Źródło: Oleksandr Prokopenko from Canva

Czerwona soczewica z curry

Ten prosty i pyszny przepis na czerwoną soczewicę z curry jest bogaty w białko i błonnik.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g soczewica czerwona Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
  • 1 łyżka oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 łyżki curry w proszku Dodano do
  • 1 łyżka Kurkuma Dodano do
  • 1 szt czerwona papryka Dodano do
  • 400 ml woda Dodano do
  • 1 łyżka Sól Dodano do

Wartości odżywcze i cena

Aby strona działała poprawnie, należy wyłączyć blokowanie reklam w przeglądarce.

REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Oczyść i pokrój warzywa.

2. Krok

Na patelnię podgrzewaj olej i dodaj cebulę, czosnek i proszek curry.

3. Krok

Dodaj soczewicę, kurkumę, pokrojoną paprykę i wodę.

4. Krok

Wymieszaj składniki i gotuj przez około 25 minut, aż soczewica nie będzie miękka

REKLAMA
5. Krok

Przed podaniem dopraw do smaku solą.

Oceń ten przepis

Podoba Ci się ten przepis?

Jak powstał ten przepis?

0 / 255
Dodaj zdjęcie

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Najnowsze przepisy

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy
Recipe author image Iwa

Czerwona soczewica z curry

Ten prosty i pyszny przepis na czerwoną soczewicę z curry jest bogaty w białko i błonnik.

35
Protokół
4
Liczba porcji
Procedura
1. Krok

Oczyść i pokrój warzywa.

2. Krok

Na patelnię podgrzewaj olej i dodaj cebulę, czosnek i proszek curry.

3. Krok

Dodaj soczewicę, kurkumę, pokrojoną paprykę i wodę.

4. Krok

Wymieszaj składniki i gotuj przez około 25 minut, aż soczewica nie będzie miękka

5. Krok

Przed podaniem dopraw do smaku solą.

Składniki
200 g
soczewica czerwona
1 szt
The Onion
2 szt
czosnek
1 łyżka
oliwa z oliwek
2 łyżki
curry w proszku
1 łyżka
Kurkuma
1 szt
czerwona papryka
400 ml
woda
1 łyżka
Sól