REKLAMA
Źródło: Oleksandr Prokopenko from Canva
Czerwona soczewica z curry
Ten prosty i pyszny przepis na czerwoną soczewicę z curry jest bogaty w białko i błonnik.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g soczewica czerwona
- 1 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 2 łyżki curry w proszku
- 1 łyżka Kurkuma
- 1 szt czerwona papryka
- 400 ml woda
- 1 łyżka Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Oczyść i pokrój warzywa.
2. Krok
Na patelnię podgrzewaj olej i dodaj cebulę, czosnek i proszek curry.
3. Krok
Dodaj soczewicę, kurkumę, pokrojoną paprykę i wodę.
4. Krok
Wymieszaj składniki i gotuj przez około 25 minut, aż soczewica nie będzie miękka
5. Krok
Przed podaniem dopraw do smaku solą.