:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/KWenF97F7S9n6yLpjl_w/ec9818ac13067a2be800381299c621.jpeg)
Źródło: Oleksandr Prokopenko from Canva
Czerwona soczewica z curry
Ten prosty i pyszny przepis na czerwoną soczewicę z curry jest bogaty w białko i błonnik.
Składniki
- 200 g soczewica czerwona
- 1 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 2 łyżki curry w proszku
- 1 łyżka Kurkuma
- 1 szt czerwona papryka
- 400 ml woda
- 1 łyżka Sól
Najnowsze ulotki
Wartości odżywcze i cena
Procedura
Oczyść i pokrój warzywa.
Na patelnię podgrzewaj olej i dodaj cebulę, czosnek i proszek curry.
Dodaj soczewicę, kurkumę, pokrojoną paprykę i wodę.
Wymieszaj składniki i gotuj przez około 25 minut, aż soczewica nie będzie miękka
Przed podaniem dopraw do smaku solą.
Podziel się przepisem z innymi
Reels
NowyNajnowsze przepisy
Najnowsze przepisy
Reels
NowyUlubione przepisy
Górne kategorie
Czerwona soczewica z curry
Ten prosty i pyszny przepis na czerwoną soczewicę z curry jest bogaty w białko i błonnik.
Oczyść i pokrój warzywa.
Na patelnię podgrzewaj olej i dodaj cebulę, czosnek i proszek curry.
Dodaj soczewicę, kurkumę, pokrojoną paprykę i wodę.
Wymieszaj składniki i gotuj przez około 25 minut, aż soczewica nie będzie miękka
Przed podaniem dopraw do smaku solą.
Jak powstał ten przepis?