Źródło: Pixabay
Chrupiące kanapki z paluszkami z kurczaka Deluxe
Zachwycająca mieszanka chrupiących paluszków z kurczaka, kremowego majonezu i chrupiącej sałaty umieszczona między dwiema kromkami chleba - te kanapki z paluszkami z kurczaka to idealne danie na każdą porę dnia. Są one nie tylko pełne białka pochodzącego z kurczaka, ale także węglowodanów pochodzących z chleba, które zapewniają uczucie sytości.
Składniki
- 12 kawałki Paluszków z kurczaka
- 6 Bułki kanapkowe
- 1 filiżanka majonezu
- 1⁄2 głowa Sałata lodowa, rozdrobniona
- 2 Pomidory, cienko pokrojone
- sól i pieprz do smaku
- 1⁄2 filiżanka Sosu barbecue (opcjonalnie)
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozpocznij od podgrzania paluszków z kurczaka zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Podczas gdy paluszki z kurczaka się podgrzewają, przygotuj bułki, rozprowadzając dużą ilość majonezu na jednej stronie każdej bułki.
Po zakończeniu podgrzewania paluszków z kurczaka, umieść po dwa kawałki na majonezowej stronie każdej bułki.
Połóż kilka plasterków pomidora na paluszkach z kurczaka.
Posyp pomidory na każdej kanapce rozdrobnioną sałatą.
W razie potrzeby skrop sałatę sosem barbecue.
Połóż drugą połowę bułki na sałacie.
Powtórz ten proces dla wszystkich kanapek.
Podawaj natychmiast, gdy paluszki z kurczaka są jeszcze ciepłe, lub zapakuj je na posiłek w podróży!