REKLAMA

Źródło: FB: Keto Z Jajem

Bigos z kapusty kiszonej

Tradycyjna, polska potrawa, która jest nieodłącznym elementem świąt i rodzinnych spotkań. To połączenie kiszonej kapusty z różnymi rodzajami mięsa i kiełbasy w jednym, wyjątkowo smacznym daniu.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Składniki główne

  • 1 kg kapusty kiszonej Dodano do
  • 500 g mięsa wieprzowego Dodano do
  • 500 g kiełbasy Dodano do
  • 2 ks cebule Dodano do
  • 4 zęby czosnku Dodano do
  • 5 Okulary bulionu Dodano do

Przyprawy

  • 2 łyżeczki majeranku Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprzu Dodano do
  • 1 ks liść laurowy Dodano do
  • 3 ks ziela angielskiego Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Kapustę kiszoną opłukać, odsączyć i pokroić.

2. Krok

Mięso i kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni, a następnie dodać pokrojoną cebulę.

3. Krok

Dodać pokrojoną kapustę do mięsa, zalać bulionem i dusić około 2 godziny.

4. Krok

Dodaje się czosnek i przyprawy, a następnie gotuje na małym ogniu jeszcze przez około 30 minut.

5. Krok

Podawać gorące, najlepiej na drugi dzień po przygotowaniu, gdy smaki się przegryzą.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2011 przepisy