Źródło: Pixabay: 791101
Brownie z blachy
Pyszny czekoladowy smakołyk, który ma zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz, świetną teksturę. Te brownie są prostsze do wykonania, ale smakują równie dobrze jak bardziej tradycyjne odmiany. Są idealne na imprezy, pikniki czy po prostu jako przekąska.
Składniki
- 200 g czekolada gorzka
- 200 g masło
- 250 g cukier
- 4 szt. jajka
- 1 łyżeczka esencja waniliowa
- 140 g Mąka
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 30 g kakao w proszku
Najnowsze ulotki
Procedura
Krok 1: Przygotowując przepis na brownie z blachy, najpierw wymieszaj wszystkie składniki poza czekoladą, aby utworzyć ciasto.
Krok 2: Drażliwą czekoladę siekaj na małe kawałki i wmieszaj w ciasto.
Krok 3: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni termoobiegu i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Krok 4: Wlej ciasto na brownie na blachę do pieczenia i rozprowadź równomiernie.
Krok 5: Piecz brownie z blachy do pieczenia przez około 20 minut w 180 stopniach. Przeprowadź test szpikulcem.
Krok 6: Gotowe ciasto brownie pokroić na kwadratowe kawałki i podać na ciepło do kawy.